Notícies

Palmarès 10è Cerdanya Film Festival

Palmarès Cerdanya Film Festival 2019

Palmarès 10è Cerdanya Film Festival

El certamen ha tingut lloc del 3 a l’11 d’agost a Puigcerdà, Llívia, Martinet i Bellver de Cerdanya i va cloure a Puigcerdà amb l’entrega de premis i la festa amb els guanyadors.

El Cerdanya Film Festival ha tancat l’edició d’enguany amb l’entrega de premis i la tradicional festa amb els guanyadors i el públic assistent. A Cerdanya s’ha pogut veure un programa audiovisual variat, gratuït i de qualitat. Amb 180 films a concurs (3.000 rebuts) i 57 sessions de projecció, el certamen ha tornat a  fer un pas endavant com a gran esdeveniment audiovisual de l’estiu a Catalunya, amb un increment notable pel que fa al nombre d’espectadors (2.500), concursants (45 equips) i professionals (90 acreditats).

Els principals triomfadors de l’edició d’enguany han estat Fernando Bonelli amb el seu curtmetratge “La Tierra llamando a Ana”, un drama de parella amb la sordesa com a fil conductor; “H0US3”, de Manolo Munguía, llargmetratge de ciència ficció i de producció catalana que alerta sobre els perills de les xarxes i internet); i “Els deixebles de Marcel Duchamp”, de Josep Pérez, un documental fet sobre les performance del festival La Muga Caula, un esdeveniment realment singular. A més a més, destaquem els premis Curtmiratges (que va recaure en el curtmetratge “La Mala Fe”, el premi Mirada social pel llargmetratge “La primera cita” i el premi Memòria, pel documental “Gurs, historia y memoria”.

Pel que fa als actors i actrius premiats, enguany els guardonats han estat Rubèn Serrano (H0US3) i Laia Manzanares (La tierra llamando a Ana). Consulteu el palmarès complet al final de la nota.

Pel que fa a les activitats paral·leles, el festival ha organitzat una Jornada Professional (amb visita al Parc dels Búnquers de Martinet) i amb la participació d’una cinquantena de professionals, diversos tallers de rodatge per joves (SMARTfilms –curts fets amb smartphones- i Taller jove de rodatge –amb guiatge professional-, llurs resultats es van poder veure a la gala d’entrega de premis), activitats per infants (fes la teva pròpia claqueta de cinema i taller de taumàtrops), el Trivial-Vermut de cinema i un taller de Realitat Augmentada. Finalment, també es van projectar els curts del Laboratori de Creació Audiovisual, una activitat inspirada pel moviment Kino Kabaret a mig camí entre una trobada professional i una activitat de rodatge, on 50 professionals de l’audiovisual van crear finalment 5 curtmetratges que properament veuran la llum al canal de YouTube de l’entitat.

La Cloenda i l’entrega de premis va comptar amb la presència dels nominats i les autoritats locals. Clogué la vetllada el tradicional Còctel del festival amb concert de jazz amb el grup Jazz Do It.

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya és un festival adherit a Catalunya Film Festivals i a Costa Brava – Girona Festivals, compta amb el suport institucional i finançament de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Puigcerdà i està organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission.

 

 

Segueix les novetats del festival a:

Instagram: @cerdanyafilmfestival
Facebook: www.facebook.com/cerdanyafilmfestival
Web: www.cerdanyafilmfestival.cat

 

Palmarès complet

PREMI  FILM
MOLINS DE Q al Millor CurtmetratgeFernando BonelliLa tierra llamando a Ana700€
FINALISTA 1Alejandro MarínNacho no Conduce  –   €
FINALISTA 2Elena, Maria i Eva PaunéLa mala fe  –   € 
Premi CurtmiratgesElena, Maria i Eva PaunéLa mala fe  –   €
SMARTECH GROUP Millor LlargmetratgeManolo MunguíaH0US3 700€
Premi Mirada SocialJesús PonceLa primera cita  –   €
VILA DE PUIGCERDÀ al Millor DocumentalJosep PérezEls deixebles de Marcel Duchamp 700€
Premi MemòriaVerónica SáenzGurs, historia y memoria  –   €
GLOBAL LLAR al Millor film en catalàJosep PadróGaudí, l’arquitecte de Déu  –   €
ENGEL & VOLKERS a la Millor direccióFernando BonelliLa tierra llamando a Ana  –   €
PEUSA al Millor guió originalAlejandro MarínNacho no Conduce  –   €
SWEET EVENTS al Millor disseny de soElena, Maria i Eva PaunéLa mala fe  –   €
ARTSANS al Millor muntatgeJordi CapdevilaHawaii  –   €
Millor fotografiaJosé María FloresLa fièvre  –   €
Millor actorRubèn SerranoManolo MunguíaH0US3  –   €
Millor actriuLaia ManzanaresFernando BonelliLa tierra llamando a Ana  –   €
Millor film emergentBerthold WahjudiSummer hit
MENCIÓ 1Manel SerratNegre de merda  –   €
MENCIÓ 2Jordi CapdevilaHawaii  –   €
MENCIÓ 3Pedro Antonio GutiérrezSanta Clara  –   €
MENCIÓ 4Marta BayarriVaca  –   €
MENCIÓ 5Pablo MirallesRigido  –   €
MENCIÓ 6Àlex SequeraCamila  –   €