Petitet

Carles Bosch

DURADA:  107 minuts
28.07.18

Direcció: Carles Bosch
Guió: Carles Bosch i David Vidal

Documental / Música, Social
Catalunya, 2018

Petitet - Carles Bosch
Petitet - Carles Bosch

Petitet és un gitano català que persegueix un somni. Ex-músic i fill d’un dels ‘palmeros’ del mític Peret, pateix una rara malaltia crònica que provoca alts graus de debilitat muscular. Passada la cinquantena, vol complir la promesa que li va fer a la seva mare abans de morir: portar la rumba catalana als escenaris d’un gran teatre. El somni comença a fer-se realitat quan reuneix una banda de músics gitanos (genials però indisciplinats) per intentar tocar al costat d’una gran orquestra simfònica al Gran Teatre del Liceu.

Petitet és conscient que per portar a terme la seva promesa, haurà de superar molts obstacles: amb pocs recursos econòmics, haurà de fer ‘feinetes’ puntuals, com comprar i vendre ferralla. Tampoc té contactes de pes a les institucions i no li resulta fàcil accedir als músics de grans orquestres simfòniques. Malgrat tots els entrebancs i minvat de facultats per culpa de la malaltia, s’adonarà que en són molts (gitanos i no gitanos) aquells que ja han decidit mantenir-se fidels al seu costat i fer realitat el seu gran somni.

 

Petitet es un gitano catalán que persigue un sueño. Ex músico e hijo de uno de los “palmeros” del mítico Peret, sufre una rara enfermedad crónica que provoca altos grados de debilidad muscular. Pasados los cincuenta, quiere cumplir la promesa que le hizo a su madre antes de morir: llevar la rumba catalana al escenario de un gran teatro. El sueño empieza a hacerse realidad cuando reúne una banda de músicos gitanos (geniales pero indisciplinados) para intentar tocar al lado de una gran orquesta sinfónica en el Gran Teatre del Liceu.

Petitet es consciente que para llevar a cabo su promesa, deberá superar muchos obstáculos: con pocos recursos económicos, deberá hacer “trabajitos” puntuales, como comprar y vender chatarra. Tampoco tiene contactos de peso en las instituciones y no le resulta fácil acceder a los músicos de grandes orquestas sinfónicas. A pesar de todos los problemas y menguado de facultades por culpa de la enfermedad, se dará cuenta que son muchos (gitanos y no gitanos) aquellos que ya han decidido mantenerse fieles a su lado y hacer realidad su gran sueño.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR