Inscripcions al CFF Laboratori de Creació Audiovisual 2019

Una part important del Festival és l’organització d’activitats destinades a la indústria audiovisual i del cinema. Al llarg de les edicions passades s’han organitzat taules rodones i activitats més acadèmiques, combinades amb visites als principals atractius paisatgístics de la comarca, per tal d’apropar aquest col·lectiu a la comarca i fomentar que s’hi facin rodatges.

Enguany fem un pas més i organitzem activitats específiques destinades al contacte directe d’aquests professionals amb la pròpia comarca i que s’inscriguin dins d’un entorn privilegiat i durant un període determinat. Així, hem creat el primer Laboratori de creació audiovisual del Cerdanya Film Festival amb l’objectiu de dinamitzar i crear sinèrgies entre els propis participants i els projectes de cadascun d’ells.

Si estàs interessat/da en inscriute-t'hi, omple el següent formulari en funció de la teva especificitat i ens posarem en contacte amb tu.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ PERFIL TÈCNIC

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ PERFIL ARTÍSTIC

DESCARREGA EL DOSSIER DEL LABORATORI

 

QUÈ  ÉS? 

El CFFLab2019 és el Laboratori de creació audiovisual del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya 2019. Es reuniran persones amb ganes de fer cinema, de diferents perfils i nivells i l'objectiu és, en set dies, organitzar-se per a realitzar els projectes prèviament seleccionats, amb els recursos disponibles i amb un esperit de col·laboració i no competitiu.

 

DESENVOLUPAMENT DEL LABORATORI

Convocatòria de participants (50 places disponibles). Requisits:

S’obren dues convocatòries (amb aprox. 25 places cada una) i cada participant es pot inscriure només a una línia:

    Perfil tècnic: operadors/es de càmera, sonidistes, muntadors/es, productors/es, etc.
    Perfil artístic: interpretació, direcció, maquillatge, art, vestuari, música, etc.

Al formulari d’inscripció s’ha d’escollir un rol principal i en funció d’aquest inscriure’s al perfil tècnic o artístic però llavors també es poden afegir rols secundaris. Ex: rol principal: operador de càmera, rol secundari: actor. S’inscriurà al perfil tècnic.

Al formulari també es preguntarà la disponibilitat de material i l’experiència prèvia. Tot el material que es pugui portar serà benvingut i ajudarà a poder desenvolupar més ràpidament els projectes. L’organització també posarà a disposició dels participants un pilot de dron per rodar plans aeris en HD i diferent material en col·laboració amb els patrocinadors del Festival.  No fa falta tenir experiència prèvia per participar al taller, només has d’estar motivat per aprendre i treballar colze a colze amb la resta de companys.

Desenvolupament de l'activitat

El dia d’arribada, el 5 d’agost, es presentarà el laboratori a tots els participants. A continuació cada un es presentarà a si mateix i dirà quin (o quins) rol pot i vol desenvolupar. Llavors es presentaran els projectes seleccionats per realitzar durant el laboratori, amb desglossament de les necessitats humanes i materials. A partir de llavors, es deixa espai d’esbarjo per a que els participants es vagin coneixent i ajuntant-se per a formar equips per tirar endavant els curtmetratges. A partir de l’endemà, el 6 d’agost, es comença la preproducció i es completen els equips per a començar a rodar, com a tard, el 7 d’agost.

Els equips no són rígids; una persona pot participar en diferents curtmetratges si ho veu possible però, per a garantir un bon funcionament, recordem ser honestos amb el que ens comprometem. La convivència al mateix lloc durant els dies del laboratori i l’esperit col·laboratiu i d’intercanvi possibilitaran que els participants s’ajudin entre ells per a portar a bon terme els projectes.

Recordem que la finalitat és aprendre i experimentar mitjançant l’intercanvi.

La projecció dels curtmetratges resultants es farà el 9 d’agost a la nit a Puigcerdà, en el marc del Cerdanya Film Festival.

Calendari:

 • 5 d’agost de 2019
  (Matí): Arribada i registre dels participants.
  (Tarda): Explicació del laboratori, presentació dels participants i dels projectes a realitzar.
  (Vespre): Espai per connectar i esbarjo.
 • 6 d’agost de 2019:
  (Matí): Preproducció
  (Tarda-Vespre): Espai per connectar i esbarjo.
 • 7 d’agost de 2019:
  (Matí): Rodatge (Tarda-Vespre): Espai per connectar i esbarjo.
 • 8 d’agost de 2019:
  (Matí): Rodatge (Tarda-Vespre): Espai per connectar i esbarjo.
 • 9 d’agost de 2019:
  (Matí i Tarda): Postproducció (Nit): Projecció dels curts resultants.
 • 10 d’agost de 2019:
  (Tot el dia): Espai lliure per anar a les projeccions del Cerdanya Film Festival.
 • 11 d’agost de 2019:
  (Migdia): Fi del taller.

Els participants seran allotjats a mitja pensió a una casa de colònies sostenible i ecològica en ple Parc Natural del Cadí-Moixeró.

 

FILOSOFIA

El laboratori de creació té per filosofia ser un lloc on es treballi amb esperit col·laboratiu i sense competició. Vol ser un espai d'experimentació i d'intercanvi entre gent que s'inicia en l'audiovisual i gent experimentada que es relacionin en base al que tenen per compartir i créixer professionalment junts. Aquest laboratori s'inspira lliurement en el moviment Kino Kabaret.

La idea és que, en circumstàncies tals com les de realitzar un curtmetratge en set dies i amb recursos limitats, quan es treballa en xarxa els resultats són més satisfactoris a nivell humà que no pas quan es competeix.

Fer un bon curtmetratge requereix temps i esforços que s'allarguen més enllà del que es pugui realitzar en el termini de set dies, per tant l'objectiu del laboratori no és tant el resultat dels curtmetratges en sí sinó el procés de realització i creació col·laborativa. Tot i així, sí que creiem que és més interessant si la qualitat dels curtmetratges resultants és satisfactòria. Per a facilitar que això passi s'obrirà una convocatòria prèvia de projectes que es seleccionaran en funció de la seva viabilitat i originalitat i són els que es realitzaran durant el laboratori. 

Per altra banda, la filosofia també és la de fomentar una creació audiovisual sense barreres socioeconòmiques, facilitar l'accés a l'experiència de rodar un curtmetratge amb les condicions idònies sense haver de pagar el preu d'entrada que suposa habitualment.

Per tant, el primer objectiu és crear un espai d'aprenentatge  i intercanvi de coneixements i maneres de treballar en la creació audiovisual entre els participants. El segon objectiu és posar la creació audiovisual a l'abast de persones interessades en créixer professionalment a través d'una experiència de treball col·laborativa i sense establir llindars d'entrada per motius econòmics. Per això volem que la participació econòmica dels participants sigui mínima i hem subvencionat una part important del cost de l’activitat a través del Cerdanya Film Festival i els nostres patrocinadors.

Finalment, volem que la llengua vehicular del laboratori sigui el català, perquè volem donar un impuls a la creació de contingut audiovisual en el nostre idioma, tan mancat de propostes creatives d’aquesta índole.

 

A QUI VA DIRIGIT?

A qualsevol persona engrescada en experimentar en la creació audiovisual a través de l'intercanvi amb altres i el treball en equip i que es senti identificat amb la filosofia exposada. Això és molt important. Abans d'inscriure't assegura't que t'hi sents afí.

El laboratori està obert tant a gent amb experiència en la creació audiovisual com a gent que s'inicia. Està obert tant a perfils de treball tècnic com a perfils de treball artístico-creatiu perquè tots dos perfils són igualment indispensables per a realitzar un curtmetratge i per tant la repartició de participants d'ambdós perfils serà equitativa. També promourem la paritat de gènere entre els participants.

Per a inscriure's cal omplir el formulari disponible a la web del festival (link aquí). Hi ha dues opcions de formulari, en funció de si s'és un perfil tècnic o artístic. S'ha d'escollir un o altre perfil en funció del rol o professió que tens mes desenvolupada però no pateixis perquè en ambdós formularis ens pots fer saber si tens també inquietuds i/o aptituds de l'altre perfil.

Al formulari també et demanem si tens equip tècnic i si el pots portar. Des de la organització treballem per a aconseguir recursos però com més se'n puguin aportar de part dels participants, millor treballarem tots.

 

CONVOCATÒRIA DE PROJECTES

Cap a la primavera s'obrirà la convocatòria de projectes que es realitzaran al laboratori i se'n seleccionaran vuit. La convocatòria s'obrirà exclusivament per als inscrits al laboratori, als quals avisarem amb temps suficient. No és obligatori per a tots els inscrits presentar projecte però animem a fer-ho.

Requisits dels projectes:

 • Màxim 6 minuts de durada.
 • Realitzables endues jornades de rodatge.
 • Sense contingut racista, classista, masclista.
 • Prou flexibles per adaptar-se a les circumstàncies que es donin durant el laboratori.

Què ens hauràs d'enviar:

 • Tractament i/o guió literari. No és necessari ni convenient un guió totalment tancat però sí ben orientat. L'òptim és presentar una estructura clara i ben definida alhora que oberta a modificacions en entrar en contacte amb els participants.
 • Explicació del perquè de la proposta (per què és interessant, què aporta, per què és adequat per un laboratori de creació, etc.)

Un cop seleccionat el guió o proposta passa a formar part del laboratori i dels seus participants per tant recomanem que el que enviïs sigui un projecte lliure d'afecció i que estàs disposat a compartir i deixar patir modificacions.

Una versió sintetitzada dels projectes seleccionats es posaran a l'abast de tots els participants uns dies abans de l'inici del laboratori.

 

INSCRIPCIÓ MITJANÇANT EL FORMULARI

Per fer la inscripció cal omplir el formulari que trobareu al web www.cerdanyafilmfestival.cat. L'organització es posarà en contacte amb tu per confirmar que hi ha places disponibles i t'instarà a fer el pagament. La inscripció no es considerarà formalitzada si no es fa el pagament corresponent. En arribar a la casa, caldrà omplir, signar i acceptar el reglament intern de la casa.

Si estàs interessat/da en inscriute-t'hi, omple el següent formulari en funció de la teva especificitat i ens posarem en contacte amb tu.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ PERFIL TÈCNIC

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ PERFIL ARTÍSTIC

 

COST I PAGAMENT

El Laboratori de creació audiovisual té un cost de 150€ per persona (400€ cost real, diferència subvencionada pel Cerdanya Film Festival i els seus patrocinadors). En cas de no poder-hi assistir finalment, l’organització no retornarà cap import a l’interessat. El pagament s’ha de realitzar via transferència bancària en el termini de 5 dies hàbils després d’omplir el formulari (indicant el nom complet del participant de manera clara al concepte) al següent número de compte:

As. Grup de Recerca de Cerdanya
IBAN: ES12 2100 0054 0302 0044 2194

 

QUÈ INCLOU L’ESTADA

L’estada inclou l’allotjament en règim de mitja pensió (esmorzar i dinar) del 5 a l’11 d’agost a Cal Caló de Cortariu (Bellver de Cerdanya) així com les activitats que s’hi desenvoluparan. El sopar és lliure i no està inclòs.

Caldrà portar: llençol de sota, coixinera, sac de dormir (o similar), tovallola i estris de neteja personal, roba i calçat adient (recordeu que esteu a 1300m.). S’haurà de llogar material a la casa si no se’n porta. Es pot comprar material de bany, neteja i llenya si no se’n porta.

 

NORMATIVA LEGAL

Els participants són els únics responsables dels seus actes i eximeixen l’organització de qualsevol responsabilitat davant la transgressió de la legalitat vigent en la que puguin incórrer. En cas d’incompliment de la normativa interna de la casa, s’aplicaran els termes i condicions allà disposats.

 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR